Veel gestelde vragen over Informatiecentrum

Informatiecentrum

Waarom is er informatiecentrum voor kantoor gerelateerde producten?
Het Informatiecentrum is de enige onafhankelijke bron waar alle kennis omtrent producten voor kantoor is samengevoegd.

Op de website zijn sommige producten en teksten rood gekleurd. Bij het aanklikken komt de tekst “Dit onderwerp bestaat nog niet”. Waarom verschijnt deze mededeling?
Het Informatiecentrum is niet alleen een omvangrijk project maar bovendien up-to-date met alle ontwikkelingen. Hierdoor is het mogelijk dat een bepaalde pagina nog niet online beschikbaar is.

Bij sommige woorden is er een link naar een externe website die begint met https://nl.offipedia.org. Wat is het doel hiervan?
De Offipedia website is een openbare informatiebron en kenniscentrum omtrent producten voor kantoor en haar gebruikers. Voor achtergrondinformatie over een bepaald onderwerp wordt een directe link gebruikt.

Aanvraag account

Waarom moet ik eerst een account aanmaken om kennis toe te voegen of een mening te geven?
Teneinde ongewenst taalgebruik, zoals racistische, pornografische en beledigende opmerkingen/afbeeldingen etc. alsmede spam te voorkomen is het noodzakelijk eerst een account aan te vragen.
Hoelang duurt het voor een account is geactiveerd?
Binnen 48 uur is een account altijd actief gemaakt. Het streven is om een aanvraag binnen enkele uren te verwerken om de tijd aanzienlijk te verkorten.

Is uw vraag niet beantwoord?

Als u het antwoord op uw vraag niet gevonden heeft, stuur dan uw vraag per e-mail naar: info@offilabel.org. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.